top of page

Mindfulness & Meditation

Skaber fred i nuet

Hvad kan mindfulness gøre for dig

Mindfulness er både en træningsmetode og en livsindstilling. Du kan bruge mindfulnesstræningen til at blive mere bevidst om, hvornår du er styret af automatiske tanker, vaner og mønstre, og derefter bruge denne bevidstgørelse til at give slip på autopiloten, overtage styringen og blive mere nærværende og mentalt tilstede i nuet.

Gennem træning øver du dig i at slippe bekymringerne og alle de analyserende og planlæggende tanker, der har rod i fortiden og fremtiden. Du lærer i stedet at vende din opmærksomhed mod nuet og favne det, som er lige nu og her, samt tage beslutninger, handle og agere på en mere konstruktiv måde.

Du får mulighed for at finde ind i øjeblikket og styrke din evne til at mærke dig selv og blive mere bevidst om, hvad du tænker, og hvordan du har det. Du træner evnen til at observere, acceptere og være med det, der er. Det, der rører sig i dig af både tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handleimpulser - uden at identificere dig med det, og uden straks at lade dig rive med af det.

Denne mindfulde tilstand gør (modsat det konstant at handle eller lave tankespind) at dit autonome nervesystem falder til ro, og mængden af stresshormoner i kroppen daler. Du får fornyet energi, øget mentalt overskud, indre ro og psykisk balance. Din koncentrationsevne forbedres, dit immunsystem styrkes og din jordforbindelse øges. Fysiske smerter samt psykiske udfordringer bliver lettere at håndtere.

Disse virkninger af at træne mindfulness er veldokumenterede, og metoden bruges lige fra forebyggelse og håndtering af stress, angst, depression, smertebehandling, søvnløshed og forøget sensitivitet til styrkelse af ydeevne og effektivitet samt forbedring af trivslen på arbejdspladser og meget mere.

Da mindfulness virkelig træner evnen til at være tilstede i nuet og mærke sig selv, er dette også en super god metode, hvis du ønsker at meditere, men har oplevet problemer med at holde jordforbindelsen ved andre meditationsformer. Mindfulnesstræningen vil styrke din evne til at forblive koncentreret, groundet og i kontakt med dig selv under meditation.

Hvordan foregår et Mindfulnesskursus

Jeg blev uddannet mindfulnessinstruktør i 2011, efter at jeg i mange år havde trænet forskellige former for meditation alene og i diverse sammenhænge - hvilket jeg stadig gør. Jeg har derfor en bred erfaring indenfor det at meditere.

Jeg tilbyder mindfulness/meditationskurser med undervisning, støtte og vejledning til den personlige træning. Enten for enkeltpersoner, mindre grupper eller for virksomheder.

Et kursus strækker sig som regel over 8 uger med fremmøde fysisk eller online 1 gang om ugen, men en introtime eller et kortere eller længere forløb er også en mulighed.

Undervisningen består af guidede mindfulnessmeditationer, åndedræts- og opmærksomhedsøvelser, dialog og erfaringsudveksling samt relevant teori.

For at opnå fuldt udbytte bør undervisningen følges op af hjemmetræning.

Lena S om 8 ugers kursus i mindfulness:

"Et 8-ugers mindfulnesskursus hos Lene er en begyndelse.... 

Det er en begyndelse på en ny tilværelse, hvis man tør.

Introduktionen til mindfulness ved Lene giver et nyt og anderledes perspektiv på omverdenen og én selv som individ i den omverden.

Det er en læring i alle de mange detaljer, der er på spil i vores hverdag, hvordan vi ubevidst lader dem påvirke os, så vi bevidst kan slippe dem.

Det er et effektivt værktøj ud i selvindsigt og arbejdet med selvet. 

Lene går struktureret til værks og bygger i et roligt tempo mere og mere på i form af teori, øvelser og meditationer, endda med små smagsprøver ud i andre meditationsformer.

Man føler sig i trygge hænder... Man er i et rum, hvor det er let at give noget af sig selv uden nogen forventninger herom. Det bliver et rum, man glæder sig til at vende tilbage til og som man savner efter de 8 uger er omme. 

Lene viser et stort engagement og det er i høj grad afsmittende.

Jeg kan på det varmeste anbefale Lene som guide ud i mindfulnessuniverset.

Lena S."

Læs flere udtalelser fra kursister her

Kontakt mig for specifikke ønsker eller kig under Kurser & Workshops her

bottom of page